Kozí vŕšok
Areál Kozí vŕšok sa nachádza na okraji obce Ivachnová, v centre turisticky atraktívneho regiónu Liptov, 10 km od mesta Ružomberok a 20 km od mesta Liptovský Mikuláš. Liptov je jedinečný región na severe Slovenska, pre ktorý je charakteristická malebná rozmanitosť prírody na malom území, kontrast vysokých štítov a zelených lúk a pasienkov, ktoré vytvorili predpoklad pre najväčšie prírodné ihrisko zábavy na Slovensku. Liptov je slovenskou turistickou destináciou číslo jeden v zime aj lete a „zelená“ aréna plná prírodných krás, adrenalínu, aquaparkov a zábavy, živého folklóru a tradície, ako aj histórie, kultúry a jedinečnej gastronómie.
Kozí vŕšok sa tiahne v bezprostrednej blízkosti najdlhšej slovenskej rieky Váh a je ľahko a rýchlo dostupný z diaľnice D1. Súčasťou areálu je reštaurácia, bar, miniZOO, čerpacia stanica Shell, predajňa mliečnych výrobkov, externá tržnica a grill, a samozrejme výroba syrov.
Produkty
Zrejúce syry
Vychádzajúc z najnovších poznatkov v oblasti ochrany zdravia a zdravej výživy sa naša spoločnosť rozhodla vyrábať a vyvíjať najmä exkluzívne mliečne výrobky pod značkou Goat Hill. Výroba zrejúcich syrov je založená na tradičných originálnych receptúrach s dôrazom na vysokú kvalitu a nezameniteľnú chuť v bio kvalite.
Kozí zrejúci syr
Kozí syr je produkt vyrobený syr z mlieka kôz. Kozí syr je priemyselne vyrábaný v najrôznejších formách, najčastejšie mäkký, ľahko roztierateľný syr. Kozí syr Goat Hill naopak je vyrobený do značnej miery ručne a sústreďuje sa počas zrenia na dosiahnutie jeho špecifických vlastností. Zrejúci kozí syr Goat Hill sa radí medzi polotvrdé syry a svojou konzistenciou a chuťou patrí medzi výnimočné produkty vyrobené s mlieka v bio kvalite. Kozí syr Goat Hill je príznačný svojou mierne štipľavou chuťou kozieho mlieka. Špecifická nahorklá príchuť je spôsobená najmä typom stravy kozieho stáda, keďže voľne pasúce sa zvieratá majú tendenciu jesť veľa horkých rastlín.Spoločnosť vyrába 1 mesačný a 3 mesačný zrejúci kozí syr Goat Hill, avšak
pripravujeme aj novú edíciu s dlhšou dobou zrenia.
Kravský zrejúci syr
Kravský syr je produkt vyrobený syr z kravského mlieka. Kravské zrejúce syry Goat Hill, mnohokrát označované aj ako „gouda“, sú vyrábané z pasterizovaného mlieka a počas zrenia získavajú jemnú karamelovú príchuť, ktorá je čiastočne prerušovaná krištálikmi soli v dôsledku výroby tohto typu syra v soľnom roztoku. Táto spoločnosť vyrába 1 mesačný a 3 mesačný zrejúci kravský syr Goat Hill, vrátane rôznych príchutí ako napr. pažítka, chilli, medvedí cesnak a 4 druhy korenia.
Parené a čerstvé syry
Okrem prémiových, ručne vyrábaných zrejúcich syrov, sa pripravuje v syrárni v Ivachnovej a ďalšie syrárske výrobky ako napríklad parenice, korbáče, uzlíky, oštiepok, bryndzu a pod.
Salaš Krajinka
V tejto rubrike nie sú žiadne články.